Vízidomárok

Eredeti mesterek: Víz
"A legendák szerint a Hold volt az első vízidomár. Az őseink látták, hogyan húzza magához a vizet, és maguk is megtanulták. Erőnket a Hold Szellemétől kapjuk, az életünket pedig az Óceán Szellemétől. Ők őrzik együtt az egyensúlyt." - Yue Hercegnő, 1/19.
Tui és La, a Hold és az Óceán halandó alakjai.

A vízidomítás speciális formái

Jégidomítás:

A jégidomítás sokszor szerepelt a sorozatban, nagyon egyszerű forma, többnyire minden vízidomár képes rá. Többnyire a sarkokon használják, de akár képesek az éppen idomított vizet egyszerűen megfagyasztani is.

 

Gyógyítás:

A gyógyítás képességét nem minden vízidomár tudja elsajátítani, de aránylag soknak sikerül. Az Északi Víz Törzsében amíg a lányok és nők nem tanulhattak vízzel való harcolást, helyette a gyógyítás képességét gyakorolták. Az átlagnál sokkal gyorsabban gyógyulnak a sebek ennek köszönhetően.

 

Növényidomítás:

Ez egy viszonylag ritka képesség, a sorozatban sem láthattuk sokszor. Először Hue idomított növényeket (indákat) a mocsárban, így formázta meg a nagy indaszörnyét, amit ő irányított.

 

Véridomítás:

Az A:TLA idején még nem annyira ismert a véridomítás, ráadásul ez alapból is egy nagyon nehéz formája a vízidomításnak. Csak a legjobbak képesek rá, és ők is csak teliholdkor.
Megjegyzés: A Korra Legendájában Yakone, és leszármazottja különleges adottsággal születtek, mert ők bármikor képesek voltak vért idomítani.
Hama találta és fejlesztette ki ezt a módszert, (3/8.) így sikerült kiszabadulnia a tűz népének börtönéből. Később ő ezt bosszúállásra használta, majd megtanította Katarának. E képesség segítségével az ellenség minden testrészét tudja irányítani a használó, az áldozat pedig úgy érzi, izmai akaratlanul is, de mozognak.