Levegőidomárok

Eredeti mesterek: Levegő
"Az eredeti levegőidomárok az égi bölények voltak." - Aang, 3/13.
A repülő bölények tanították a szerzeteseket légidomításra. A százéves háború után úgy hitték, Appa az utolsó repülő bölény, amíg Aang nem talált egy szigetet tele repülő makikkal és bölényekkel.

A levegőidomítás speciális formái

Füstidomítás:

Konkrétan nincs benne egyik sorozatban se, ez egy nagyon egyszerű módszer. Minden légidomár használhatja könnyen.

 

Oxigénidomítás:

Ez az idomításforma nem szerepel az A:TLA-ban.
Megjegyzés: A Korra Legendájában szereplő fő ellenség - Zaheer - találja föl, aki hirtelen kap légidomítási képességet. Ez hasonlóan elrettentő módszer, mint a véridomítás, viszont ezt csak és kizárólag emberek meggyilkolására lehet használni. Valószínűleg nagyon nehéz módszer, amit kevesen tud(ná)nak elvégezni. A használó elkezdi kiidomítani az áldozat tüdejéből a levegőt, ami azután a feje körül kering gömb alakban. Mikor az összes oxigént kiszívják a tüdejéből, az áldozat megfullad.

 

Hangidomítás:

A hangidomítás szintén nem szerepel egyik sorozatban sem konkrétan. Viszont a Ba Sing Se-i mesék c. részben (2/15.) Aang meséjénél Aang belefúj a bölénysípba, hogy magához hívja az állatokat, és légidomítás segítségével a város egész területére kiterjed a síp hangja. Valószínűleg ez hangidomítás lehetett.

 

Repülés:

A repülés nem szerepel az A:TLA-ban.
Megjegyzés: A repülés a légidomárok legnehezebb módszere. Ennek eléréséhez "levegővé kell válni", elszakítani a földdel való kapcsolatokat, és teljesen üressé válni. A Korra Legendájában Zaheer szabadítja fel ezt a képességet a 3. könyv végén. A legendák szerint az egyetlen légidomár, aki tudott repülni - Zaheer előtt - Guru Lagihima volt.