Tűzidomárok

Eredeti mesterek: Tűz
"Az eredeti tűzidomárok a sárkányok voltak de ők kihaltak. (...) De talán van más kiút. A sárkányoktól az ősi Napharcosok tanultak először." - Zuko, 3/13.
Ran és Shaw, az utolsó sárkányok.

A tűzidomítás speciális formái

Görögtűz:

Nem szerepel konkrétan a sorozatban, de lehetséges formája a tűzidomításnak.

 

Villámidomítás:

Ez a legnehezebb formája a tűzidomításnak. A tűzidomárok többnyire mind képesek rá, csak nagyon nehéz elsajátítani. Ehhez meg kell tanulni elválasztani egymástól a yint és yangot. Ennek a technikának a segítségével villámlást lehet létrehozni, ami az ujjvégekre koncentrálódik. Halálos és pontos. Az előnye még, hogy sokkal gyorsabb, mint egy tűzgolyó. A használó meghatározhatja a villámlás irányát.

 

Robbantás:

Erre többnyire a normál emberek nem képesek. De léteznek átlagon felüli személyek, akiknek egy "szem-szerű tetoválás" van a homlokukon. Általában bérgyilkosnak használják őket. A különleges dolog, hogy ők az elméjükkel robbantanak. Ha eltalálják a tetoválásukat, akkor a legközelebbi robbantáskor visszafordul képességük, és egy ideig nem képesek ezt használni. Az A:TLA-ban akkor találkozhattunk ilyen "robbanóemberrel", amikor Zuko az avatar csapatra küldte az egyik ilyen képességű személyt. Több részben is előkerül: 3/5., 3/7., 3/12.
Megjegyzés: A Korra Legendájában az ellenségek csoportjában is megtalálható egy ilyen személy, név szerint P'Li, azzal a különbséggel, hogy ő egy nő, és nem bérgyilkos, mert annak idején Zaheer  - a szerelme - megmentette ettől a piszkos munkától.

 

Fényidomítás:

Nem szerepel konkrétan a sorozatban, de lehetséges formája a tűzidomításnak.