Folytatás

A képregények

Az Avatar Aang legendája című sorozat 3 könyből áll: Víz könyve, Föld könyve és Tűz könyve. Viszont van ennek folytatása. Sajnos nincs megfilmesítve, de eddig öt képregényről tudunk, mely továbbviszi a történetünket: az 1. az Ígéret, a 2. a Keresés, a 3. a Repedés, a 4. a Füst és Árny, az 5. pedig a nemrég befejezett Észak és Dél. A sorozat szerelmeseinek mindenképp ajánlom ezek elolvasását, hiszen nemcsak jó kikapcsolódás, de 1-2 meg nem válaszolt kérdésre is választ kaphatunk. Például kiderül, mi lett Zuko anyjával, Toph hogyan alapította meg a Korra Legendájában szereplő fémidomár rendőrséget és hasonlók.

Az Ígéret

Az ígéret című képregény két fontos esemény köré fonódik. Az első az, hogy Zuko tűz ura és Kuei föld királya meg próbálja visszaállítani a harmóniát, azaz megpróbálják eltüntetni a gyarmatokat a föld királyságából. Sok városból a tűz népi embereket visszatelepítik eredeti lakóhelyükre, mikor Zuko rájön, hogy nem minden városnak jó ez. Néhány városban, melyekben már egy évszázad óta élnek tűz népi emberek, nem akarják, hogy őket is szétválasszák, mert a kultúrájuk már nagyon összefonódott, és nem tudnának egymás nélkül élni. Ezért Zuko inkább lemond az akcióról, Kuei viszont ellene fordul, mert ő tovább akarja csinálni a szétválasztást ha tetszik, ha nem.
A másik fontos esemény pedig, hogy Toph megnyitja a saját Beifong Fémidomár Akadémiáját. Felvesz oda három szerinte különleges embert, akik képesek lehetnek fémet idomítani. Bár Tophnak nagyon sok idő után sikerül csak rábírni őket egy kis fémidomításra...

Ígéret Galéria

A Keresés

Mi történt valójában Zuko anyjával? Ha szeretnéd megtudni, olvasd el a Keresés trióligát! Azula újra beszáll a csapatba, csak ezúttal az Avatáréba. Természetesen néhányszor megpróbál elszökni, de mindig sikerül visszafogni.

.

SPOILER veszély!!

Ursa igazából csak kényszerházasságból ment hozzá Ozaihoz? És hogy miért ment el? Hát hogy megvédje szeretett kisfiát! És egy fontos dolog: Kiderül, hogy Zukonak igazából nem is Ozai az apja!!!!

Keresés Galéria

A Repedés

Aang megszerette végül a kis légidomár kultúrát követő csapatot, és elviszi őket egy - már egy évszázad óta meg nem tartott - levegő nomád "ünnepségre" Yangchen szellemét látván. A szertartás kellő közepén járnak, és éppen mennének a levegő nomádok birtokában lévő rétre, mikor meglátják, hogy egy egész falut óriás gyárakkal építettek a helyére. Aangnak nem tetszik ez az egész, de a többieknek nagyonis ínyére van az elképesztő modern technika. A tulajdonos - aki Toph nagy rajongója - körbevezeti őket a gyárban, mely során újabb különös helyzetekbe sikerül belekerülniük, mint hogy Toph találkozik az apjával...

Repedés Galéria

Füst és Árny

A Tűz Népénél Iroh még mindig várja Zuko visszatérését, aki hazahozza Ursa-t és a családját első alkalommal az eltűnése óta. Azonban a főváros új problémával néz szembe, amelyet az Új Ozai Közösség okoz, amely célja Zukot megfosztani a tróntól Ozai támogatásával, arra kényszerítve Zuko-t, hogy megvédje családját apja örökségétől. A politikai zűrzavar mellett a Tűz Urának az ex-barátnőjével, Mai-jel is szembe kell néznie.

Füst és Árny Galéria

Észak és Dél

Amikor Aang elmegy, hogy segítsen Zukonak a Kemurikage-val, Katara és Sokka visszatér a Déli Vízs Törzséhez. Katarát sokkolja a tény, hogy az ő szeretett faluja átalakult egy nyüzsgő várossá, méghozzá az apjukkal, Hakoda-val az élen! Úgy tűnik, hogy egy Malina nevű északi áll a változás mögött, aki megpróbálja Északot és Délt egységesebbé tenni...de mik lehetnek az igazi céljai?

Észak és Dél Galéria